Dans är till alla och för alla! Kurser är anpassade till ålder och olika nivåer.

Fördelar med dans

Dans är bra för dig

Dansen hjälper till att utveckla hörsel, minne, och kroppsliga uttryck. På psykisk nivå finns mycket positiva influenser, eftersom disciplinen som krävs i balett, hjälper till att forma personligheten av de unga. Detta genom att lära dem vikten av ansträngning, tålamod och uthållighet.

Blyga barn får lättare att lösa problem eftersom att det underlättar socialisering. Det förbättrar också självkänsla, ökar självförtroendet och stödjer emotionell utveckling. Dessutom hjälper den till att minska stress och ångest.

För oss är det viktigt med solidaritet!

En dansgrupp i danssal som dansar i ring.

Våra kurser

En grupp barn sitter i en idrottshall

Rolig dans 4-6 år

Även de som är små vill dansa och låt dem lära sig på ett lekfullt sätt! I dansen utvecklas barnens motorik, spontanitet, balans, självförtroende, musikalitet och fysisk styrka, på deras egna villkor. Barnen kommer att testa på olika sorts musik och olika danstilar som t.ex: latino musik-zumba, hip-hop, Street dance mm.

En grupp glada barn.

ShowDans 7-8 år

På ett stimulerande, roligt och spontant sätt får barnen öva upp sin koordination, taktkänsla och kroppskännedom. Genom rörelse, dans och glädje stimulerar gruppen varje individs vilja att utrycka sig i musiken.

Gruppbild på Show Dans

Showdans 9-10 år

Dansa på ett coolt sätt i den mest vanliga stilen i de flesta musikvideos idag på MVT. Träna din balans, koordination, rytm och styrka genom att ha det jättekul på ditt träningspass.

Gruppbild på Show Dans

Showdans 11-12 år

Dansa på ett coolt sätt i den mest vanliga stilen i de flesta musikvideos idag på MVT. Mer avancerade dansövningar, fokus ligger även en del på koreografi och teknik.

Flera små barn dansar balett i vända mot spegeln.

Pre-balett 4-7 år

Pre-balett, riktar sig till barn mellan 4 till 7 år. Denna kursen är avsedd för barn att förstå dans genom spel och grundläggande balett teknik. Den metoden som tillämpas är genom musik som används av läraren för att uppmuntra rytmiska färdigheter, kroppskännedom och kreativitet.

En grupp dansar balett

Klassisk balett

För alla! Att dansa klassisk balett är att berätta en historia. Det är en övning som kräver flexibilitet, koordination och god musikalisk rytm, men också en hel del koncentration. Det är en övning som kräver flexibilitet, koordination och god musikalisk rytm. Fördelarna är inte bara fysiska utan även psykiska.

Balett hjälper barnen att få en korrekt hållning som barn ofta inte har och bidrar till en ordentlig muskelutveckling vilket hjälper ryggraden. Dansen stimulerar andningssystemet, blodcirkulationen och främjar elimineringen av fett. Den förbättrar balansen, reflexer och främjar smidighet och rörelsekoordination. Baletten hjälper också till att förebygga och undvika olika problem. Användningen av dans är rekommenderad för att förebygga fetma och bekämpa kolesterol. Den används också för att korrigera problem med platta fötter, eftersom det krävs en sådan välvd position av foten. Med följande träning formas den sakta.

Läs mer

Tre dansare som utför olika poser och ler mot kameran

Jazzdans

Från och med V.36 TESTA på Jazzdans i Stenungsund.

Jazzdans är en scenisk dansstil som hela tiden utvecklas och influeras av nya stilar. Jazztekniken är dynamisk och utstrålar energi, rytm, smidighet och dansglädje. Rörelserna kan vara såväl kraftfulla och energiska som mjuka och flödande.

En kille breakar och andra barn tittar på.

Breakdance (Inte under Vt22)

Breakdance är dansstilen “breaking”s. Dansstilen, som är ett av elementen i den ursprungliga hip hop-kulturen från 1970-talet, var populär under 1980-talet. De fyra elementen inom hiphop är DJ, graffiti, rap och breaking. Dansstilen kommer från en mängd dansstilar som rocking.

Två personer dansar, ikon

Popping (Inte under Vt22)

Popping är en jätte rolig och spännande dans som grundades i 1970-talet i Kalifornien. Grunden till popping är “pop” där man spänner sina muskler snabbt och slappnar av igen, vilket innebär att man bli starkare i kroppen och får bättre kondition och hälsa.

En grupp personer dansar Salsa.

Salsa och Bachata

Ladies Styling!

Tjejsalsan grupp 1: Nybörjare/Fortsättning

En man och en kvinna i vita kläder dansar salsa ihop.

Salsa Pardans

Kom och lära dig en av de populäraste dansstilar i världen: Salsa!

 • Nybörjare
 • Cubana
 • LA-style
Två personer dansar, ikon

Mix latinodans

 • Salsa kubansk
 • Salsa linje
 • Bachata
 • Merengue
 • Cha-cha
 • Kizomba
Kvinna som stretchar

Stretching

Stretching är en viktig del av en hälsosam livsstil och för att bygga en vacker kropp. Det hjälper till att utveckla flexibilitet, förbättra hållning och koordination och stabilisera muskler. Vi kommer att använda mattor i den kurs. Lärare ska hjälpa alla att noggrant och gradvis förbereda kropp och muskler för att bli mer flexibla och starka. Stretching kräver ingen speciell fysisk träning och det är bra för alla.

Finns i tre olika nivåer: nybörjare, mellan, avancerad.

 • Stretching 4-7 år
 • Stretching 8-11 år
 • Stretching 12+ (även vuxna)