Dans är till alla och för alla! Kurser är anpassade till ålder och olika nivåer.

Fördelar med dans

Dans är bra för dig

Dansen hjälper till att utveckla hörsel, minne, och kroppsliga uttryck. På psykisk nivå finns mycket positiva influenser, eftersom disciplinen som krävs i balett, hjälper till att forma personligheten av de unga. Detta genom att lära dem vikten av ansträngning, tålamod och uthållighet.

Blyga barn får lättare att lösa problem eftersom att det underlättar socialisering. Det förbättrar också självkänsla, ökar självförtroendet och stödjer emotionell utveckling. Dessutom hjälper den till att minska stress och ångest.

För oss är det viktigt med solidaritet!

En dansgrupp i danssal som dansar i ring.

Våra kurser

En grupp barn sitter i en idrottshall

Rolig dans 4-6 år

Även de som är små vill dansa och låt dem lära sig på ett lekfullt sätt! I dansen utvecklas barnens motorik, spontanitet, balans, självförtroende, musikalitet och fysisk styrka, på deras egna villkor. Barnen kommer att testa på olika sorts musik och olika danstilar som t.ex: latino musik-zumba, hip-hop, Street dance mm.

En grupp glada barn.

ShowDans 7-8 år

På ett stimulerande, roligt och spontant sätt får barnen öva upp sin koordination, taktkänsla och kroppskännedom. Genom rörelse, dans och glädje stimulerar gruppen varje individs vilja att utrycka sig i musiken.

Gruppbild på Show Dans

Showdans 9-10 år

Dansa på ett coolt sätt i den mest vanliga stilen i de flesta musikvideos idag på MVT. Träna din balans, koordination, rytm och styrka genom att ha det jättekul på ditt träningspass.

Gruppbild på Show Dans

Showdans 11-12 år

Dansa på ett coolt sätt i den mest vanliga stilen i de flesta musikvideos idag på MVT. Mer avancerade dansövningar, fokus ligger även en del på koreografi och teknik.

En gruppbild på dansare i tonåren

Showdans 13+

Dansa på ett coolt sätt i den mest vanliga stilen i de flesta musikvideos idag på MVT. Mer avancerade dansövningar, fokus ligger även en del på koreografi och teknik.

Patricia och Ira

Showdans för vuxna

Dans är för alla!

Kom och dansa med oss på ett coolt sätt, blandade stilar, mix av låtar med mer avancerade dansövningar, fokus ligger även en del på koreografi och teknik. Det ska bli en utmaning samtidigt du tränar hela kroppen och utvecklar din dans och ha det självklart jätteroligt med oss!

En kille breakar och andra barn tittar på.

Breakdance (Inte under Vt22)

Breakdance är dansstilen “breaking”s. Dansstilen, som är ett av elementen i den ursprungliga hip hop-kulturen från 1970-talet, var populär under 1980-talet. De fyra elementen inom hiphop är DJ, graffiti, rap och breaking. Dansstilen kommer från en mängd dansstilar som rocking.

Det behövs minst 8 anmälda för att gruppen ska bli av

Kvinna som stretchar

Stretching

Stretching är en viktig del av en hälsosam livsstil och för att bygga en vacker kropp. Det hjälper till att utveckla flexibilitet, förbättra hållning och koordination och stabilisera muskler. Vi kommer att använda mattor i den kurs. Lärare ska hjälpa alla att noggrant och gradvis förbereda kropp och muskler för att bli mer flexibla och starka. Stretching kräver ingen speciell fysisk träning och det är bra för alla.

Finns i tre olika nivåer: nybörjare, mellan, avancerad.

 • Stretching 4-7 år
 • Stretching 8-11 år
 • Stretching 12+ (även vuxna)
Tre dansare som utför olika poser och ler mot kameran

Jazzdans

Från och med V.36 TESTA på Jazzdans i Stenungsund.

Jazzdans är en scenisk dansstil som hela tiden utvecklas och influeras av nya stilar. Jazztekniken är dynamisk och utstrålar energi, rytm, smidighet och dansglädje. Rörelserna kan vara såväl kraftfulla och energiska som mjuka och flödande.

Det behövs minst 8 anmälda för att gruppen ska bli av

En grupp personer dansar Salsa.

Salsa och Bachata

Ladies Styling!

Tjejsalsan grupp 1: Nybörjare/Fortsättning

En man och en kvinna i vita kläder dansar salsa ihop.

Salsa Pardans

Kom och lära dig en av de populäraste dansstilar i världen: Salsa!

 • Nybörjare
 • Cubana
 • LA-style
Två personer dansar, ikon

Mix latinodans

 • Salsa kubansk
 • Salsa linje
 • Bachata
 • Merengue
 • Cha-cha
 • Kizomba